Een nieuw rieten dak

Een nieuw rietendak plaatsen? Dit moet u weten!

Wilt u een nieuw rieten dak laten plaatsen op uw woning? Dat zijn mooie plannen! Hoewel u uiteindelijk een spectaculair resultaat krijgt, kunnen wij ons voorstellen dat u nog wel wat vragen hebt over zo’n nieuw rieten dak. Wat zijn de kosten van een rieten dak? Hoe lang duurt het voordat er weer een nieuw rieten dak geplaatst moet worden en hoe vaak is onderhoud nodig? Hier vindt u de belangrijkste informatie. Of neem contact met ons op.

Neem contact op

Ik wil een nieuw rietendak. Wat kan ik verwachten?

De tijd en kosten die u kwijt bent aan een nieuw rieten dak zijn compleet afhankelijk van het dak. Heeft u een dak met hoeken en vormen? Dan zijn de rietdekkers langer bezig dan bij een simpel, recht dak. Daarom komen wij – voorafgaand aan het project – altijd even langs om meer inzicht te krijgen in de tijd die wij nodig hebben om uw dak vakkundig af te leveren. Daarna ontvangt u een offerte en weet u direct wat de kosten van een nieuw rieten dak zijn.

Van pannen naar riet

Het is mogelijk om een pannendak te vervangen voor een rieten dak. Een rieten dak geeft uw pand direct een warm en luxe uitstraling. Niet ieder dak is echter geschikt voor riet. In sommige gevallen is het mogelijk om aanpassingen door te voeren, waardoor het dak alsnog geschikt wordt.

Lees verder

Aan het werk! Het plaatsen van een nieuw rieten dak

Offerte akkoord en project ingepland? Dan is het meestal al gauw tijd om aan de slag te gaan met het plaatsen van het nieuwe rieten dak. Onze rietdekkers komen naar u toe en beginnen direct met de uitvoering: het aanleggen van de basis, het -laag voor laag- bekleden met riet en het afdekken van de nok. Zit er een dakkapel op het dak en heeft u besloten om deze ook met riet te bekleden? Dan besteden de rietdekkers extra veel aandacht aan de afwerking van vormen en hoeken. Het resultaat: een prachtige nieuwe rieten kap en met een luxe uitstraling!

Neem contact met ons op