Brandveiligheid en verzekering

Weet jij wat er komt kijken bij het verzekeren van een rieten dak? Lees verder en ontdek alle mogelijkheden.

Neem contact op

Brandveilig en goed verzekerd

Een veel gehoorde opvatting is dat een rieten dak duur is om te verzekeren. Dit vanwege de brandgevaarlijkheid. Dat is echter een achterhaalde stelling. Tegenwoordig wordt namelijk het schroefdak als constructie gebruikt. Een schroefdak voorkomt dat zuurstof van onderaf wordt aangezogen. Hierdoor zal, in het geval van brand, het riet slechts smeulen of zelfs doven. Van een fel uitslaande, niet beheersbare brand is dus geen sprake meer.

Het verzekeren van uw huis tegen brand kan om deze reden tegen een concurrerend tarief ten opzichte van een huis met een pannendak.

Neem contact op

Overige brandwerende maatregelen

Het is ook mogelijk om een sprinklerinstallatie op uw dak aan te brengen. Het Rupako Flying Brands Detection System is een systeem wat eerst een brand detecteert en vervolgens deze brand geheel automatisch bestrijdt. Een goedkoper alternatief is het aanbrengen van een brandalarm in de vorm van een smeltdraad.

Indien u een schoorsteen op uw dak heeft, is het aan te raden om een vonkenvanger te plaatsen. Een vonkenvanger is een omhulsel dat rondom de uitmonding van de schoorsteen wordt geplaatst en zorgt ervoor dat alle brandende roetdeeltjes worden gedoofd, voordat ze de vonkenvanger verlaten. De vonkenvanger is van roestvrij materiaal en heeft geen nadelige invloed op de waarde of kwaliteit van uw rieten dak.

Verzekering afsluiten met zonnepanelen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die bereidt zijn om rieten daken met zonnepanelen te verzekeren. Hierbij is het wel belangrijk dat al het schakelwerk van hetzelfde merk moet zijn en de panelen 15 tot 20 cm vanaf het riet zitten en 5 cm eronder. Wel is het belangrijk dat u dit onderdeel controleert bij uw verzekeringsmaatschappij. Overal kan dit namelijk weer net iets anders zijn.

Neem contact op