Onderhoud en reparatie

Onderhoud van een rieten dak: voor een langere levensduur!

Een rieten dak wilt u zo lang mogelijk mee laten gaan. Daarom is onderhoud van het rieten dak onmisbaar! Hoe vaak en wat er precies nodig is, is afhankelijk van verschillende factoren. Twijfelt u of het rieten dak onderhoud nodig heeft? Lees meer óf neem direct contact op met één van onze adviseurs.

Neem contact met ons op

Waarom is onderhoud aan het rieten dak nodig?

Een rieten dak wat goed onderhoud krijgt, gaat langer mee. Het riet heeft namelijk heel wat te verduren: denk aan allerlei weersomstandigheden, schade door vogels of afval van bomen. Deze ‘vervuiling’ zorgt ervoor dat er aanslag op het riet terecht komt. Gevolg: het riet ventileert slechter, voert het water minder goed af en heeft langer nodig om te drogen. Daardoor blijft het riet dus langer vochtig en gaat het sneller rotten. Voert u geen onderhoud uit? Dan heeft u uiteindelijk meer kosten om het dak te vervangen.

Wanneer is onderhoud aan het rieten dak nodig?

Hoe vaak het onderhoud aan het rieten dak precies nodig is, verschilt per dak en omgeving. Platte stukken, hoeken en andere vormen (zoals bij een dakkapel) slijten harder dan de rest van het dak. Deze stukken hebben dus meer onderhoud nodig! Daarnaast zorgt een bosrijke omgeving ook voor meer schaduw en vervuiling, wat op zijn beurt weer voor meer slijtage zorgt. Woont u in een bosrijke omgeving? Dan kan techriet of novariet uitkomst bieden.

Heeft u vragen over het onderhoud van een rieten dak? Onze adviseurs helpen u graag verder! Neem direct contact op.

Neem contact op