Een rieten dak biedt diverse mogelijkheden

U kunt kiezen voor bepaalde dingen op uw dak. Een hiervan is om te kiezen voor een rieten dak. Maar dan heeft u ook nog binnen deze wereld verschillende dingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een natuurriet op uw dak en voor een verschillende dakconstructie kiezen.

Welk soort riet is geschikt voor uw dak?

Er zijn verschillende soorten riet die u op uw rieten dak kunt leggen. Zo kunt u gewoon kiezen voor een vorm van natuurriet. Natuurriet is, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg natuurlijk. Het ziet er uit alsof het net uit de grond komt, en dit is dan vaak ook zo. Natuurriet wordt vaak gezien als een van de mooiste manieren om uw rieten dak te beleggen. Echter, is dit niet de veiligste. De veiligste keuze voor een rieten dak is om voor een vorm van kunststof te kiezen.

Novariet; het alternatief voor een rieten dak

Novariet, nova betekent in het Latijn nieuw, betekent dus eigenlijk nieuw riet. Novariet is gemaakt van kunststof en lijkt heel erg op riet. Het is dus een alternatief voor rieten daken. Echter is het een stuk veiliger dan normaal natuurriet. Novariet is namelijk een stuk brandveiliger dan natuurriet. Hierom is novariet een stuk veiliger om op uw dak te leggen dan natuurriet. De kans dat er brand ontstaat als u novariet neemt is veel minder groot dan als u natuurriet gebruikt. Ook isoleert novariet een stuk beter dan natuurriet. Zo zijn rieten daken ook nog goed voor een energie besparing.

Kies ook voor een rieten dak!

Ook zijn er nog keuzes die u moet maken als het gaat om de constructie. U kunt kiezen voor een schroefdak. Een schroefdak is een vrij moderne keus. Een schroefdak zorgt er namelijk voor dat u geen isolatie materiaal meer hoeft te gebruiken op uw dak. Dit zit namelijk al in de constructie van het schroefdak. U kunt ook kiezen voor een opendakconstructie. Dit is een vrij traditionele oplossing. Bij een opendakconstructie ziet u de rieten daken vanuit de binnenkant van uw huis. Dit kan heel erg mooi zijn. Het is echter wel zo dat bij deze constructie er veel minder goed geïsoleerd wordt als bij het schroefdak. Hierom is een schroefdak vaak een veel betere keus en wordt er ook veel vaker voor het schroefdak gekozen.
De mogelijkheden zijn dus talrijk: u kunt alle kanten op met rieten daken. Voor alle zaken, die hier aan gerelateerd zijn, kunt u contact met ons opnemen en zullen wij u zo goed mogelijk aan dienst proberen te zijn.