Laat een schoorsteen voor u metselen

Een open haard in een huis met een rieten kap is geen enkel probleem. Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel kan indien nodig een schoorsteen voor u metselen. Indien u liever een polyester schoorsteen wilt, kunnen wij u deze leveren. In dat geval kunt u zelf de steen- en voegkleur kiezen, zodat de schoorsteen dezelfde uitstraling als een traditioneel gemetselde schoorsteen heeft.

Vonkenvanger

Indien u een open haard heeft, is het wel aan te raden om een vonkenvanger aan te brengen. Een vonkenvanger is een omhulsel dat rondom de uitmonding van de schoorsteen wordt geplaatst. Die zorgt ervoor dat alle brandende roetdeeltjes worden gedoofd, voordat ze de vonkenvanger verlaten. Hij is gemaakt van roestvrij materiaal en heeft geen nadelige invloed op de waarde of kwaliteit van uw rieten dak. Vaak wordt een vonkenvanger gecombineerd met een regenkap.

Schoorsteen vegen

Om de kans op een schoorsteenbrand te verlagen moet een schoorsteen regelmatig geveegd worden. Het vegen van een schoorsteen op een rieten dak kan het beste door een rietdekker worden uitgevoerd, omdat een rieten dak enkel met een rietstoel kan worden betreden. Ook voor het laten vegen van uw schoorsteen kunt u contact opnemen met ons.