Onze constructies

De techniek van het rietdekken is door de jaren heen weinig veranderd. Nog steeds wordt het rieten dak handmatig en in lagen van onder naar boven opgebouwd. Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel brengt het riet aan volgens twee methoden: de traditionele open constructie of de gesloten constructie (het schroefdak).

De traditionele open constructie

Bij de eeuwenoude open constructie wordt het riet op rietlatten gebonden. Op die manier blijft het riet van binnenuit zichtbaar. De constructie is echter relatief brandgevaarlijk. Ook kent het een beperkte isolerende werking. Om toch aan de vereiste isolatiewaarde te kunnen voldoen wordt daarom vaak de binnenzijde afgewerkt met isolatiepanelen. Hiermee verdwijnt wel het zicht op het riet van binnenuit.

Neem contact op

Uw keuze

Beide constructies kunnen van isolatie en betimmering worden voorzien. De keuze voor een constructie hangt in grote mate af van het ondergelegen pand. Ook het bestemde gebruik van het pand heeft invloed op de keuze.

Voor woonhuizen gaat de voorkeur in de meeste gevallen uit naar het schroefdak. Dit vanwege de goede combinatie van isolerende en brandwerende eigenschappen. De traditionele open constructie is bij uitstek geschikt voor ruimtes waar de isolatie minder van belang is. Denk hierbij aan panden zoals tuinhuisjes, schuren en hooibergen. Maar ook voor ruimtes waar ventilatie belangrijk is, zoals in stallen kan een open constructie uitkomst bieden. Wij kunnen u uitgebreid adviseren en helpen de juiste keuze te maken.